Valentýnské borůvkové dortíky

Další z receptů s valentýskou tématikou. Tentokrát si můžete vyzkoušet valentýnské borůvkové dortíky.

Ingredience na těsto:

Ingredience na zdobení:

  • 20g strouhaného kokosu
  • 100g mléčné čokolády
  • 50g bílé čokolády
  • 10g kokosového oleje

Doporuřujeme použít  formičky na tvoření čokolády.

Postup:

Z ingrediencí na těsto vytvoříme směs, kterou vylejeme do koláčové formy a upečeme na 180 stupňů. Mezitím si rozpustíme mléčnou čokoládu nad vařící vodou. Po upečení necháme koláč zchladnout a vykrajujeme pomocí skleničky 4 kolečka. Vezmeme dvě kolečka a spojíme je dohromady trochou rozpuštěné čokolády. Zbylou čokoládu vylejem do formiček a necháme v mrazáku ztuhnout (já měla formičku z tescomy).

Kokosový olej a bílou čokoládu rozpustíme nad vařící vodou a v tom poté obalujeme koláčky a po stranách obalíme v kokosu. Nakonec koláčky ze shora polejeme bílou čokoládou a před podáváním ozdobíme zmraženými čokoládkami.

Průměrné nutriční hodnoty:

Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky Vláknina Energie
127g 211g 99,7g 83,7g 10,5g 2133kcal